Продава се 2 дка земя  - гр. Велинград, над Гранд Хотел Велинград. Тел. за справки 0898773999.
 
Начало За Велинград Забележителности
Tuesday, 20 August 2019
 
 
Забележителности
КлептузаНай забележителният, романтичен и тайнствен кът на Велинград е Клептуза. Той е най-големият карстов извор в страната, едно истинско чудо на природата. Всяка секунда от него извира до 1200 литра студена вода. Големи количества от тази вода се ползват за питейни нужди, другата част от водата образува две чудно красиви езера, които след това се вливат в Чепинска река, а от нея- в Марица и Бяло море. От карстовият извор на юг се простират вечно зелени борови гори, превърнати в естествен парк, който се посещава от жителите на курорта и от неговите гости особено през лятото.


    * крепостта Цепина

На 18 км. източно от Велинград в землището на село Дорково се намира старата българска крепост Цепина, столица на деспот Слав. Тя е била непревземаема крепост, пред която са се спирали византийските и турските поробители.

    * пещера Лепеница

На 12 км от Велинград се намира пещерата Лепеница., която представлява изключителен туристически обект. Досега в нея е влизано на 1400 м. Дълбочина, но никой не е стигнал и не е видял всичко, което природата е създала в хилядолетната история.


*Материала е взаймстван от Уикипидия
 
 Хотел Велина

 Тенис Ранглист

Желаещите могат да заявят участие на следния email: tennis@velingrad.net

Тенис Корт Вита
 
Top!
Top!